INTOLERÀNCIA A LA SACAROSA

QUE ÉS?

La intolerància a la sacarosa o dèficit de sacarasa és una malaltia poc coneguda, deguda a la manca de l'enzim anomenada sacarasa. Les persones que la pateixen no poden prendre sacarosa (sucre), ja que els provoca problemes intestinals greus. La manca de l'enzim sacarasa en les vellositats de l'intestí prim provoca que la sacarosa passi sense digerir l'intestí gruixut, on és fermentada pels bacteris, produint gasos, malestar, diarrees, i fins i tot sagnat.

COM DIAGNOSTICAR-LO?

És molt difícil diagnosticar la intolerància a la sacaosa, ja que els símptomes són similars a altres malalties.

Una manera de diagnosticar és efectuar una biòpsia intestinal, prendre una mostra de les vellositats intestinals i analitzar la quantitat de l'enzim sacarasa present.

Moltes vegades aquesta intolerància està associada a la intolerància a la isomaltosa, cridant-se en aquest cas Dèficit congènit de sacarasa-Isomaltasa (DCSI). A vegades també apareix associada una intolerància a la lactosa.

En aquests casos es recomana una dieta lliure de sacarosa (sucre comú) i de midó. El problema és que la sacarosa i el midó són presents en molts aliments: fruites, verdures, pa, embotits, etc.

S'estan provant uns fàrmacs experimentals, que funcionen bé en alguns pacients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada