INTOLERÀNCIA A LA TREHALOSA




QUÈ ÉS?
La trehalosa és un sucre doble (disacàrid), format de dues molècules de glucosa on la unió glucosídica involucra els grups OH dels dos carbonis anomèrics. Partint de dues glucoses reductores dolços s'aconsegueix un disacàrid no reductor, amb un baix poder edulcorant.
En arribar a l'intestí prim la trehalosa es desdobla en glucosa per l'acció de l'enzim trehalasa. L'absència d'aquest enzim a les vellositats de l'intestí prim provoca que la trehalosa passi sense diregir l'intestí gruixut, on és fermentada pels bacteris, produint gasos, malestar, diarrees, etc. 
Aquesta malaltia s'anomena Intolerància a la trehalosa o intolerància als xampinyons.

Està present en la naturalesa en els xampinyons, bolets, i a la hemolimfa d'insectes. 

COM DETECTAR-LA?
És molt difícil diagnosticar l'esmentada malaltia, ja que els símptomes són similars a altres: malaltia celíaca, intolerància a la lactosa, síndrome d'intestí irritable, malaltia de Crohn, etc. 
Una manera de diagnosticar és efectuar una biòpsia intestinal, prendre una mostra de les vellositats intestinals i analitzar la quantitat de l'enzim present.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada